Як зберігати продукти і безпечно харчуватися в умовах тривалих відключень світла

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві пропонує поради щодо безпечного харчування і зберігання продуктів в умовах тривалих відключень електроенергії.

Рекомендації мешканцям міста при відключенні світла:

  1. Зробіть необхідний запас питної води та уточніть інформацію про найближчі до вашого будинку бювети. У разі надзвичайної ситуації бюветні комплекси столиці під’єднають до генераторів для забезпечення киян питною водою.
  2. Підготуйте запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо).
  3. Намагайтесь готувати харчові продукти в невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час.
  4. При купівлі харчових продуктів у магазинах надавайте перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника (молоко тривалого зберігання в тетрапаках, сирокопчені ковбаси тощо).
  5. Придбайте термопакети з холодоелементами, тримайте їх під рукою.
  6. За можливості робіть запас гарячих напоїв у термосах.
  7. При відключенні світла для збереження харчових продуктів у холодильнику намагайтесь рідше його відкривати. Також продукти можна зберігати на балконі. Враховуйте, що швидкопсувна продукція, як привило, зберігається при температурі +4°С.

Держпродспоживслужба також нагадує, що в умовах відключення електроенергії треба мати запас необхідних ліків і засобів особистої гігієни; запастися теплими речами; стежити за своєчасним заряджанням засобів зв’язку, павербанків; придбати cвічки та ліхтарики.

Rating: 5 out of 5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.